Příběh Perfectu

Začali jsme v roce 2004 jako dva kamarádi – Filip Sajler a Mirek Kotaška. Sdíleli jsme vizi, jak dělat pěkný „fine dining“ catering. A tak jsme se do toho pustili rovnou po hlavě.

Makali jsme dnem i nocí. Sbírali jsme první úspěchy i prohry. Svým odhodláním jsme po čase zaujali dva klíčové investory. Díky nim jsme v roce 2006 rozjeli PERFECT CATERING s.r.o. Zásadním momentem byl catering pro módní přehlídku Vivianne Westwood ve Španělském sále. V tu chvíli jsme věděli, že ze snu je skutečnost.

S jídlem ale roste chuť. A tak se nás jednoho dne spokojený klient zeptal: „Kluci, když nám můžete dělat to pěkný jídlo večer, nešlo by to i přes den?“ Upřímně – představa vedení závodky se nám zpočátku ani trochu nezamlouvala. Vzali jsme to ale jako výzvu.

Když firemní kantýnu, tak moderně, chutně a dle tradičních postupů. Zavrhli jsme kompromisy v servisu, surovinách nebo prostoru.

Rozhodli jsme se hostům poskytnout kulinářský zážitek i během hektických pracovních dní. Prostě to pojmout spíše jako tradiční restauraci. A tak v roce 2009 vznikl PERFECT CANTEEN s.r.o.

Úroveň firemního stravování v této době určovali globální gastronomičtí giganti, pro které byla jediným měřítkem cena.

Kvalita surovin, zručnost personálu nebo úroveň prostředí tenkrát prakticky nikoho nezajímala. Ze začátku jsme tak museli rozjet samotný byznys, ale taky všem dokázat, že se to opravdu dá dělat jinak.

Spolupracovníky si už od začátku pečlivě vybíráme – ať už jde o servis, kuchaře, šéfkuchaře nebo kreativní tým. Klíčem k úspěchu je soustavný rozvoj, dlouhodobé vzdělávání, práce s mladými lidmi a týmová spolupráce. Proto investujeme 2 koruny z každé prodané porce do vzdělávání týmu a mladých talentů

Suroviny používáme vždy 100% čerstvé, s ověřeným původem a vysokou jakostí. Celý systém naší práce se točí kolem čerstvosti. Na každé provozovně denně vaříme nové menu, menu à la carte nabízíme vždy do vyprodání a pak ho sestavíme znovu. Hlavní dohled mají profesionální šéfkuchaři a náš creative chef Martin Staněk se svým týmem.

 

Vybrali jsme si tu těžší cestu. Ale dřina se nám vyplatila.

V současnosti provozujeme už 20 firemních restaurací pro klienty jako jsou Avast, Generali/Česká pojišťovna, Kooperativa, Moneta, O2, Penta nebo Sazka.

Rozhodně ale neusínáme na vavřínech.

Držíme krok s dobou, inspirujeme se u těch nejlepších z celého světa a hlavně – udržujeme respekt k řemeslu.

Co našim hostům chutná nejvíc?

Jsme v Česku, takže to není žádné překvapení: smažený sýr, řízek, polévky a české omáčky. Oblíbené jsou i burgery, wrapy, trhaná masa, steaky a krájené maso nebo středomořské pokrmy. Vaříme pestře, ale pořádný řízek zřejmě nic nenahradí.

Signature jídla

Za svoje signature jídla považujeme variace smažených sýrů, kuřecí cordon bleu se zadělávaným hráškem, smažená játra v bylinkové strouhance na teplém luštěninovém salátu nebo silný hovězí vývar s játrovým knedlíkem. Dále pak jídla z našich bister – burgery, trhaná masa, polévka pho, grilovaná treska s holandskou omáčkou a hovězí Rossini.

U nás si určitě i vy najdete to svoje. Přijďte se do kterékoliv naší restaurace přesvědčit o tom, že zdravý, vydatný a chutný oběd si můžete dopřát i ve všední den.

Vsadili jsme tehdy na dva, pro gastronomii klíčové, faktory: lidi a suroviny.

Suroviny

Každý den vaříme pouze z čerstvých surovin od prověřených dodavatelů. Vždy tak dostanete od začátku do konce poctivé jídlo.

Receptury

Umíme poctivou domácí kuchyni i etnická a fusion cuisine jídla. Myslíme na alergiky, vegetariány i milovníky tradiční české kuchyně – u nás se dobře nají každý.

Tým

Kolegy do týmu si pečlivě vybíráme. K práci přistupujeme s respektem. Pravidelně trénujeme základy řemesla i nejčerstvější postupy. Creative chef Martin Staněk a Filip Sajler chtějí mít všechno perfektní – a my s nimi.

Ing. Filip Sajler

Špičkovou kvalitu všech provozů Perfect Canteen denně kontrolují a řídí špičkoví šéfkuchaři, provozní manažeři, creative chef Martin Staněk a v neposlední řadě Filip Sajler – ten patří díky úspěšnému pořadu Kluci v akci k nejznámějším českým šéfkuchařům. Pracoval ve špičkových podnicích v USA, Německu, Singapuru, Francii i tuzemsku. Byl členem Národního kuchařského týmu a je držitelem řady ocenění z celého světa, včetně trofeje z Kuchařské olympiády.

Naše kantýny Volná místa Napište nám

Korespondenční adresa

Centrála Managementu

Perfect Canteen s.r.o

Jemnická 1138/1

140 00 Praha 4 - Michle

Fakturační adresa

Sídlo firmy

Perfect Canteen s.r.o
Soukenická 1085/4
110 00 Praha 1 

IČ: 28882521
DIČ: CZ28882521
číslo účtu: 2102709247/2700

Klientský servis (po - pá: 9 - 17 hodin)
info@perfectcanteen.cz
Tel.: +420 734 370 396

Fakturace, účetní operace
faktura@perfectcanteen.cz
Tel.: +420 602 467 603

Personální úsek
prace@perfectcanteen.cz
Tel.: +420 739 632 775

Ing. Filip Sajler - jednatel

Důležité právní informace Facebook Instagram