Jak jsme na to šli
I když se může zdát, že je všude kolem nás obrovská spousta možností, v gastronomii není otázka obalů tak jednoduchá. Je třeba zachovat hygienické a legislativní podmínky. Je tu například zodpovědnost za to, co naše jídlo způsobí až 48 hodin po podání. I tento fakt sehrál pro naše rozhodování důležitou roli. Prolistovali jsme spoustu katalogů, byli účastníky mnoha callů a schůzek. Ze všech možností jsme si pak vybrali tři následující. Skleněné obaly byly pro nás zpočátku jedničkou. Zjistili jsme ale, že v rámci recyklace jsou pro planetu překvapivě daleko náročnější než plasty. Kompostovatelné plasty jsou zase finančně náročné, navíc jejich kompostování je možné jen díky splnění určitých podmínek. Skvělým řešením se pro nás nakonec staly právě REkrabičky, které eliminují všechny tyto problémy. Není potřeba nic recyklovat, jen zaplatit zálohu 80 Kč a po použití je nechat profesionálně ošetřit za poplatek 5 Kč. Tato jednoduchá a čistá cesta má u nás zelenou.
|