Vegetariánský burger z černé čočky s bulkou z červené řepy a kaparovou omáčkou s trhaným salátem

Suroviny na 4 porce

 

Droždí 20g
Mouka hladká 220g
Olej rostlinný 200ml
Řepa červená 40g
Semínka dýňová 4g
Sůl 3g
Vejce 1ks

Majonéza 150g
Kapary 50g

Koriandr 8g
Plocholistá petržel 8g
Cibule 200g
Cukr 20g
Česnek 12g
Čočka Beluga 400g
Kmín římský 4g
Pepř černý 1g
Mouka hladká 80g
Olej olivový 50ml
Olej rostlinný 80ml
Rajčata cherry 320g
Saláty mix 400g
Solamyl 40g
Sůl 5g
Vejce 2ks

Další recepty Signature by Perfect Chefs

Vegetariánský burger z černé čočky s bulkou z červené řepy a kaparovou omáčkou s trhaným salátem

Pracovní postup

 

Omytou červenou řepu ve slupce uvaříme do měkka, po vychladnutí oloupeme a najemno nastrouháme. Připravíme si kvásek a přidáme mouku, olej, vejce, sůl, vlažnou vodu a červenou řepu. Vypracujeme vláčné těsto. Po vypracování necháme 30 minut kynout a poté tvarujeme bulky, které necháme opět 30 min kynout. Potřeme vejcem a posypeme dýňovými semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 15-20 min. do zlatova.

Uvařenou černou čočku necháme vychladnout. Přidáme vejce, koriandr, solamyl, mouku, římský kmín, sůl, pepř, česnek, a vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme placky. Lepší je připravit si směs den dopředu a nechat odležet.

Plátky rajčat marinujeme do olivového oleje a koriandru.

Oloupanou cibuli nakrájíme na půl kolečka a opečeme na oleji do zlatova, poté přidáme cukr, osolíme a necháme zkaramelizovat.

Majonézu smícháme s posekanými kapary, podle chuti osolíme a opepříme.

Překrojenou bulku opečeme na sucho z obou stran, potřeme kaparovou majonézou na spodní část dáme trhaný salát, čočkový hamburger, rajčata, cibuli a druhou část namazané bulky. Podáváme s trhaným listovým salátem s cherry rajčaty ochuceným olivovým olejem, vinným octem, cukrem a solí.

Dobrou chuť!