Kuřecí gyros marinovaný v arašídovém másle s humusem, mangovou omáčkou a bulgurovým taboleh salátem na arabském chlebu

Suroviny na 4 porce

 

Koriandr 8g
Feferonka červená 5g
Koření pepř 1g
Kuřecí stehenní plátek 600g
Máslo arašídové 60g
Špejle 4ks
Olej 50ml
Sůl 3g
Zázvor 15g

Bulgur 80g
Petržel plocholistá 40g
Červená cibule 60g
Cibule lahůdková 40g
Citrón 40g
Kurkuma koření 4g
Pepř 1g
Kukuřice zrno 8g
Arabský chleba 4ks
Rajčata 160g
Sůl 4g

Mango 160g
Kurkuma 3g
Feferonka červená 3g
Cukr třtinový 8g
Citrón 30g

Cizrna sterilovaná 100g
Česnek 5g
Olivový olej 30ml
Pasta sezamová 10g
Sůl 2g
Citrón 10g

Další recepty Signature by Perfect Chefs

Kuřecí gyros marinovaný v arašídovém másle s humusem, mangovou omáčkou a bulgurovým taboleh salátem na arabském chlebu

Pracovní postup

 

Kuřecí stehenní plátek bez kůže nakrájíme na menší cca 2,5cm kousky, přes noc dáme marinovat do arašídového másla, oleje, soli, pepře, feferonky červené, koriandru a zázvoru.

Namarinované maso napícháme na špejle a na rozpáleném grilu opečeme ze všech stran do zlatova.

Bulgur uvaříme s kurkumou a solí ve vroucí vodě. Do vychladlého bulguru nakrájíme rajčata, petržel, jarní cibulku, kukuřici, červenou cibuli. Přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř. Hotový salát necháme důkladně v lednici vychladit.

Cizrnu rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme sezamovou (tahini) pastu, citrónovou šťávu a kůru, olivový olej a česnek. Vše dochutíme solí a pepřem.

Očištěné mango rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme chilli, třtinový cukr, citronový koncentrát a kurkumu. Vznikne nám hladká mangová omáčka.

Teplý arabský chléb potřeme humusem na něj naservírujeme bulgurový tabbouleh a kuřecí gyros, přelijeme mangovou omáčkou a posypeme čerstvým koriandrem a chilli.

Dobrou chuť!