Filip Sajler

Radim Boháč

Supreme z kukuřičného kuřátka

s parmskou šunkou, chřestovým ragú a raviolami plněnými ricottou a medvědím česnekem

Autor: Radim Boháč

Radim je všestranný kuchař, který v Perfectu zastával pozici kuchaře v cateringu, na Pankrácké Rynku a nyní vaří v kantýně Eyelevel. Nemá žádný konkrétní vzor a nejraději vaří moderní českou kuchyni. Má dvě malé dcery, kterým věnuje veškerý svůj čas.

 
 

Suroviny na 4porce

4 ks supreme z kukuřičného kuřete (prsa s kostí)
200 g parmské šunky
100 g šalotky
100 g créme fraiche
150 ml 31% smetana
400 g zeleného chřestu
50 ml olivového oleje
200 g semolinové mouky
200 g hladké mouky
4 vejce + 1 žloutek
250 g ricotty
125 g medvědího česneku
sůl, pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa našpikujeme parmskou šunkou, osolíme a opepříme, zprudka opečeme a dáme do trouby dopéct na 170 °C cca 10 minut. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku zpěníme na olivovém oleji, přidáme chřest, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a necháme svařit. Nakonec pro zjemnění do ragú vmícháme créme fraiche.

Ravioly: Obě mouky dobře smícháme, přidáme vejce a podle potřeby vodu. Vypracujeme tuhé těsto, které dáme do lednice odpočinout na cca 30 minut. Ricottu smícháme s nasekaným medvědím česnekem a osolíme. Z těsta vyválíme pláty, na které dáme náplň a přiklopíme dalším plátem, ze kterého vykrojíme ravioly. Uvaříme je v osolené vodě.