Filip Sajler

Pavel Ouhrabka

Mix jarních salátů a bylinek

s bílým chřestem, křepelčími vajíčky a pancettou

Autor: Pavel Ouhrabka

Pavel řídí kuchařský tým v kantýně v Jenči. Má nejradši českou kuchyni v moderním pojetí. Má dvě dospívající děti a ženu, která pracuje v Perfect Canteen.

 
 

Suroviny na 4 porce

12 křepelčích vajec
200 g pancetta
200 g jarních klíčků (ředkvička, hrášek, čočka)
600 g mladých listových salátů (listy červené řepy, salát frisse, pampeliška, řeřicha římský, lollo biondo)
20 g bazalka
250 g bílého chřestu
100 ml olivového oleje
šťáva z ½ citronu
sůl, čerstvý pepř
1 pl dijonské hořčice
1 lžička medu

Postup přípravy

Na pečicí papír vyskládáme pancettu a dáme ji péct do trouby na cca 10 minut – do křupava. Uvaříme (3 min) a oloupeme křepelčí vejce.

V míse vyšleháme citronovou šťávu, hořčici a med. Osolíme, opepříme a postupně zašleháme olej, až vznikne hladká emulze.

Listové saláty a bylinky promícháme s dresinkem a přendáme na talíře.

Chřest oloupeme a pomocí škrabky na brambory nakrájíme dlouhé plátky, které přidáme na salát.

Ozdobíme uvařenými vajíčky, slaninou a čerstvými klíčky.

Podáváme s opečenou bylinkovou bagetou.