Fritto misto s kaparovou majonézou a mladými brambůrky

 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na 4porce

800 g hovězí flank steak neboli pupek
400g malé cibulky
špetka cukru
ocet balsamico
citronová šťáva
rostlinný olej
100g másla
sůl, pepř
200g směs bylinek (rukola, bazalka, pažitka, petrželka, rozmarýn...)

Další steakové recepty

Fritto misto s kaparovou majonézou a mladými brambůrky

Postup přípravy

Je důležité nakrájet z pupku steaky tzv. přes vlákno, aby maso nebylo tuhé.

Steaky osolíme a opepříme.

V pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme do zlatova. Mezitím připravíme glazírované cibulky. Do jiné pánve dáme rozehřát kousek másla, přihodíme celé malé cibulky, osolíme a opepříme a necháme je zhnědnout. Opatrně mícháme, aby se nerozbily. Přidáme špetku cukru, kapku balsamikového octa a asi 1 dl vody a chvilku povaříme.

Orestované maso vyndáme a přikryjeme alobalem, aby pomalu došlo. Do pánve z masa nalijeme 1 dl vody a necháme vyvařit (voda na sebe nabere výpek z masa), pak přidáme cibulky a tekutiny spolu promícháme, omáčka tak zintenzivní.

Maso servírujeme tak, že steaky přes vlákna nakrájíme na proužky.

Rukolu, bazalku, petrželku, pažitku, rozmarýn a další bylinky natrháme na menší kousky, promícháme v míse, zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a podáváme k masu a glazírovaným cibulkám.