Smažené pikantní masové rizolety s krémovou bramborovou kaší
Suroviny na 1 porci
Palačinka
Mléko 200ml
Hladká mouka 100g
Sůl špetka
Vejce 1 ks na 4 porce
Olej 10ml
Masová směs
Hovězí výřez mletý 130g
Sůl špetka
Pepř špetka
Olej 10ml
Cibule 20g
Feferonka červená dlouhá 2g
Tymián špetka
Drcená rajčata 50ml
Rukola na ozdobení 10g
Mrkev 15g
Celer 15g
Česnek 1g
Na obalení
Mléko 50ml
Vejce 1ks
Hladká mouka 13g
Strouhanka 40g
Olej fritovací 70ml
Sůl špetka
Bramborová kaše
Brambory 300g
Mléko 60ml
Sůl špetka
Máslo 10g
Další smažené recepty

Postup přípravy
Rizolety
Do rozehřátého kastrolu si nalijeme část olej, který necháme krátce zahřát. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a pozvolna restujeme do zlatova, v této fázi vložíme mleté hovězí maso. Vše osolíme, opepříme a důkladně mícháme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, feferonku a tymián, znovu krátce zarestujeme, podlijeme drcenými rajčaty a za občasného míchání dusíme na mírném plameni do měkka.
Do hotové směsi vmícháme na zbytku oleje na kostičky nakrájenou orestovanou mrkev a celer. Směs případně dosolíme.
Z mouky, mléka, vajec a soli si vyšleháme hladké těsto. Na rozehřátou pánev s trochou oleje vléváme cca 0,2l těsta které rozlejeme po celém dnu pánve. Palačinku opékáme z obou stan do zlatova.
Palačinky necháme zchladnout, a poté plníme hotovou masovou směsí tak, že směs dáme na kraj palačinky, zahneme příčné kraje dovnitř a zamotáme do ruličky. Zamotanou palačinku obalíme v trojobalu (mouka/rozšlehané vejce s mlékem a solí/strouhanka) a poté smažíme ve velké vrstvě středně rozehřátého oleje do zlatova.
Bramborová kaše
Omyté a oloupané brambory si nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme do měkka. Uvařené brambory si scedíme a necháme krátce vypařit.
Přidáme část ztuhlého, na kostičky nakrájeného másla a začneme šlehat. Poté začneme postupně přilévat horké mléko. Do vyšlehané kaše nakonec vmícháme zbylé máslo na zjemnění a případně dosolíme.
Servírování
Usmaženou palačinku vyjmeme, necháme osušit na papírové utěrce a překrojenou podáváme s bramborovou kaší. Vše ozdobíme lístky rukoly.
Dobrou chuť!