Smažená játra v bylinkové strouhance na teplém luštěninovém salátu

 
 
 
 
 

Suroviny na 1 porci

 

Vepřová játra 200g
Mléko 50ml
Vejce 1ks
Hladká mouka 13g
Strouhanka 40g
Petržel plocholistá 1g
Majoránka čerstvá 1g
Tymián 1g
Olej na smažení 70ml
Sůl špetka

Luštěninový salát

Cuketa 25g
Mrkev 30g
Řapíkatý celer 20g
Olej 10ml
Červená cibule 20g
Česnek 10g
Drcená rajčata 100g
Majoránka čerstvá 2g
Hovězí vývar 50ml
Sůl špetka
Pepř špetka
Čočka 20g
Žlutý hrách 20g
Bílé fazole 20g

Další smažené recepty

Smažená játra v bylinkové strouhance na teplém luštěninovém salátu

Postup přípravy

 

Omytá vepřová játra si osušíme a důkladně očistíme. Poté je nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce, směsi rozšlehaného vejce s mlékem a naposledy ve strouhance, promíchané s nasekanou majoránkou, tymiánem a plocholistou petrželí. Játra nesolíme, pokud by se osolila tak by nám ztvrdla.

Na rozehřátou pánev nalijeme olej, na kterém začneme postupně opékat na drobné kostičky nakrájenou červenou cibuli, poté přidáme mrkev, řapíkatý celer a nakonec cuketu. Vše důkladně opečeme. Ke konci přidáme na plátky nakrájený česnek. Vše osolíme, opepříme, podlijeme drcenými rajčaty a vývarem. Necháme společně povařit a přidáme uvařené luštěniny. Vše společně krátce podusíme, necháme vyvařit přebytečnou tekutinu a případně dochutíme. Na úplný konec vmícháme nasekanou majoránku.

Obalená játra smažíme ve velké vrstvě středně rozehřátého oleje do zlatova. Usmažená játra necháme okapat na papírové utěrce, nyní osolíme a poté servírujeme s teplým luštěninovým salátem.

Dobrou chuť!