Maďarské rybí karbanátky s lehkým bramborovým salátem

 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na 1 porci

 

Filet tresky 150g
Sůl špetka
Pepř špetka
Estragon 2g
Strouhanka 25g
Mouka 35g
Vejce 1 ks na 4 porce
Červená cibule 17g
Paprika mletá sladká 1g

Na obalení

Mléko 50ml
Vejce 1ks
Hladká mouka 13g
Strouhanka 40g
Olej fritovací 70ml
Sůl špetka

Lehký bramborový salát

Brambory 300g
Sůl špetka
Pepř špetka
Dijonská hořčice 10g
Hrubozrnná hořčice 5g
Vývar (zeleninový) 50ml
Plocholistá petržel 3g
Ocet 7ml
Cukr 8g
Salátová okurka 25g
Červená cibule 15g

Další smažené recepty

Maďarské rybí karbanátky s lehkým bramborovým salátem

Postup přípravy

 

Karbanátky

Filety tresky zkontrolujeme, zda neobsahují kosti a případně je pinzetou vytáhneme. 1/3 tresky rozkutrujeme a do této hmoty vmícháme na drobné kostičky nakrájený zbytek ryby, nákrájenou červenou cibuli a estragon. Ochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Směs spojíme vejcem, strouhankou a moukou.

Hotovou směs necháme krátce odležet v lednici. Poté z ní tvarujeme karbanátky, které obalujeme v trojobalu (mouka/rozšlehané vejce s mlékem a solí/strouhanka). Obalené karbanátky smažíme ve vysoké vrstvě středně rozehřátého oleje do zlatova. Usmažené karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a bramborovým salátem.

Bramborový salát

Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout (úplně nejlepší je uvařit den předem), oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka, cibuli na klínky. Vše v míse ochutíme octem, olejem, nasekanou plocholistou petrželí, čerstvě mletým pepřem, hrubozrnnou a dijonskou hořčicí, solí, cukrem a zalijeme horkým zeleninovým vývarem, zlehka promícháme a necháme odležet alespoň jednu hodinu v lednici.

Dobrou chuť!