Kuřecí Cordon Bleu se zadělávaným hráškem

 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na 1 porci

 

Cordon Bleu

Kuřecí psa 150g
Sůl špetka
Šunka 1 plátek
Ementál 1 plátek
Mléko 5ml
Vejce 1 ks
Hladká mouka 13g
Strouhanka 4g
Olej fritovací 70ml
Citrón 1/8

Zadělávaný hrášek

Hrášek mražený 200g
Mléko 100ml
Hladká mouka 8g
Máslo 10g
Sůl špetka
Pepř špetka
Muškátový oříšek špetka
Plocholistá petržel 5g

Další smažené recepty

Kuřecí Cordon Bleu se zadělávaným hráškem

Postup přípravy

 

Cordon Bleu

Omyté kuřecí prso si rozkrojíme na plátek, který lehce naklepeme, aby se nám dobře balil. Maso osolíme a položíme na něj plátek ementálu a šunky. Takto připravený plátek důkladně zabalíme, aby nám při smažení sýr nevytekl.

Závitek obalíme v klasickém trojobalu (mouka/vejce-mléko/strouhanka) a pozvolna smažíme ve velké vrstvě středně rozehřátého oleje cca 5 minut do zlatova. Usmažený závitek položíme na papírovou utěrku, která nám vsákne přebytečný olej.

Zadělávaný hrášek

Do rozehřátého rendlíku vložíme máslo, které necháme rozpustit, poté přidáme mouku a krátce zarestujeme. Přilijeme mléko a metličkou důkladně rozmícháme. Vše osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Na mírném plameni vaříme cca 10 minut a následně přidáme hrášek. Nyní už dlouho nevaříme, necháme hrášek pouze prohřát, aby nám neztratil zelenou barvu. Vše ochutnáme a případně dochutíme. Do odstaveného hrášku nakonec vmícháme nakrájenou plocholistou petržel.

Hotový závitek překrojíme a podáváme se zadělávaným hráškem.

Dobrou chuť!