Restovaná chobotnice na fenyklovém ragů se žampiony, omáčka z pečených rajčat

18. 8. 2016

 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na 4 porce

chobotnice 880 g
fenykl čerstvý 480 g
žampiony 320 g
jarní cibulka 80 g
rajčata 320 g
anýz
citron 32 g
olivový olej 40 g
víno bílé 40 g
bylinky bazalka
citron 24 g
sůl
pepř

pepř celý (na vaření chobotnice)
bobkový list (na vaření chobotnice)
kořenová zelenina mrkev/celer/petržel (na vaření chobotnice) 160 g
cibule (na vaření chobotnice) 40 g

Další recepty rybích týdnů

Restovaná chobotnice na fenyklovém ragů se žampiony, omáčka z pečených rajčat

Postup přípravy

Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky. Fenykl si nakrájíme a spaříme v osolené vodě. Na pánvi si orestujeme na čtvrtky nakrájené žampiony, spařený fenykl, nahrubo nakrájenou jarní cibulku. Dochutíme solí, nadrceným anýzem, pepřem a zastříkneme bílým vínem.

Omáčka:

Rajčata pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme zprudka péct do trouby. Po upečení, oloupeme a propasírujeme v hladkou omáčku. Přidáme najemno nasekanou bazalku, citronovou šťávu a osolíme. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme a opepříme.