Pečené filátko z candáta s máslovým chřestem a Choron omáčkou

11. 8. 2016

 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na 4 porce

candát filet 680 g
chřest480 g
máslo 200 g
žloutek 40 g
citron 36 g
rajčatový protlak 20 g
sůl
pepř
bylinky estragon
olivový olej 40 g

Další recepty rybích týdnů

Pečené filátko z candáta s máslovým chřestem a Choron omáčkou

Postup přípravy

Filátko z candáta osolíme, opepříme a opečeme na pánvi spolu s máslem a olejem. Čerstvý chřest oloupeme a uvaříme ve slané vodě. Po uvaření vložíme do teplého másla. Ve vodní lázni si vyšleháme žloutek a postupně přiléváme máslo. Šleháme do husté omáčky, Dochutíme protlakem, solí, čerstvým estragonem a citronovou šťávou.