Kapří hranolky s cibulovým salátem a hořčičným dresinkem

16. 8. 2016

 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na 4 porce

kapr filet 680 g
česnek 20 g
vejce 80g
sladká sojová omáčka 20 g
chilli omáčka
sůl
pepř
hladké mouky na obalování 200 g
sladká mletá paprika
olej na smažení 200 g

Hořčičný dressing:


hořčice plnotučná 40 g
med 20 g
vinný ocet
kopr bylinky
sůl

Cibulový salát:

bílá cibule 160 g
červená cibule 160 g
jarní cibulka 160 g
kudrnka 40 g
slunečnicový olej 32 g
citron 36 g
sůl
pepř

Další recepty rybích týdnů

Kapří hranolky s cibulovým salátem a hořčičným dresinkem

Postup přípravy

Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků. Z vajec, drceného česneku, sojové omáčky, chilli, soli a pepře vymícháme testíčko, do kterého kapra naložíme alespoň na dvě hodiny. Poté kapra vyjmeme a necháme okapat. Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi obalíme nudličky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Cibulový salát:

Cibuli nakrájíme na měsíčky a jarní cibulku na válečky a krátce spaříme v osolené vodě a poté prudce ochladíme a necháme okapat. Do cibule přidáme olej, sekanou kudrnku citronovou šťávu, sůl, pepř a necháme v chladu proležet.

Hořčičný dressing:

Horčici, med, kopr a vinný ocet vymícháme metličkou nebo ponorným mixérem. Osolíme.