Kapří filet na grilu čočkové ragú, koprová omáčka

25. 8. 2016

 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na 4 porce

kapr filet 680 g
olej rostlinný 20 g
olej olivový 32 g
čočka zelená 400 g
bylinky majoránka
rybí vývar s kostí
cukr 8 g
bílé víno 32 g
vinný ocet 12 g
červená cibule 80 g
paprika mix 120 g
kopr bylinka 12 g
smetana 40 g
citron 36 g
sůl
pepř

Další recepty rybích týdnů

Kapří filet na grilu čočkové ragů, koprová omáčka

Postup přípravy

Filet z kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronem a opečeme na pánvi s trochou másla a oleje. Namočenou a uvařenou čočku orestujeme s červenou cibulí a paprikou. Přidáme majoránku a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Omáčku si připravíme redukováním rybího vývaru a smetany s přidáním vína a čerstvého kopru. Dochutíme citronovou šťávou a solí.