Chobotnice na víně s estragonem podávaná na limetovo & kokosovém risottu

9. 8. 2016

 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na 4 porce

chobotnice 880 g
víno bílé 0,4 l
bylinky estragon
strouhaný parmazán 36 g
limety 40 g
kokos strouhaný 24 g
rybí nebo kuřecí vývar
citron 32 g
šalotka 32 g
olivový olej 40 g
rýže kulatozrnná 600 g
máslo 40 g

pepř celý (na vaření chobotnice)
bobkový list (na vaření chobotnice)
kořenová zelenina mrkev/celer/petržel (na vaření chobotnice) 160 g
cibule (na vaření chobotnice) 40 g

sůl
pepř mletý
rukola (na zdobení chobotnice)

Další recepty rybích týdnů

rybi tydny chobotnice na vine

Postup přípravy

Chobotnice:

Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky.

Risotto:

Šalotku si orestujeme na olivovém oleji, přidáme rýži pozvolna restujeme, až se rýže začne lesknout. Zastříkneme bílým vínem a po malých dávkám přiléváme vývar. Stále musíme míchat, aby se rýže vařila rovnoměrně. Dále přidáme nastrouhanou limetkovou kůru a strouhaný kokos. Ke konci vložíme máslo a nastrouhaný parmasán a limetkovou šťávou. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme, opepříme a lehce podusíme v červeném víně.