Candát s ořechovo-perželkovým soté, hráškovým pyré a mladými bramborami

23. 8. 2016

 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na 4 porce

candát filet 680 g
hrášek mražený 400 g
vlašské ořechy 120 g
plocholistá petržel 40 g
bylinky tymián
máslo 40 g
olivový olej 20 g
mladé brambory 1 kg
pažitka
sůl
pepř

Další recepty rybích týdnů

Candát s ořechovo-perželkovým soté, hráškovým pyré a mladými bramborami

Postup přípravy

Filátko z candáta osolíme, opepříme, přidáme čerstvý tymián a opečeme na pánvi spolu s máslem a olejem. Lehce nasekané vlašské ořechy orestujeme na másle spolu s plocholistou petrželkou. Hrášek si uvaříme ve slané vodě a scedíme. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přecedíme přes jemné sítko, přidáme máslo a vše důkladně vymícháme. Podáváme s vařenými mladými bramborami posypanými čerstvě nakrájenou pažitkou.