Salát z quinoy s rukolou, fenyklem, ředkvičkou,
lněným semínkem a malinovým dresinkem

Suroviny na 1 porci

 

Quinoa 70g
Fenykl 40g
Ředkvička 60g
Rukola 20g
Radichio červené 40g
Cherry rajče 60g
Lněné semínko 10g
Celozrnný chléb 20g

Dresink

Olivový olej 15g
Maliny mražené 50g
Sůl špetka
Vinný ocet 10ml
Cukr 3g

Další jarní detox recepty

Salát z quinoy s rukolou, fenyklem, ředkvičkou, lněným semínkem a malinovým dresinkem

Postup přípravy

 

Uvařenou, vychladlou quinou smícháme se spařeným a vychladlým fenyklem, nakrájeným na drobné kostičky, ředkvičkou na nudličky, rukolou, nakrájeným radichiem a pokrájenými cherry rajčaty. Celý salát dochutíme dresinkem, který si připravíme vymícháním všech surovin dohromady.

Salát s dresinkem smícháme těsně před servírováním. Hotový salát posypeme opraženým lněných semínkem a chlebovými krutony, které jsme si připravili nakrájením chleba na malé kostičky a jejich následným upečením ve vyhřáté troubě na 160°C. Pro lepší chuť je můžeme ještě před pečením pokopat olivovým olejem nebo máslem.

Dobrou chuť!