Pošírované krůtí prso s pikantní pohankou

Suroviny na 1 porci

 

Krůtí prso 150g
Zeleninový vývar 200ml
Sůl špetka
Mrkev 40g
Řapíkatý celer 25g
Rozmarýn 1g
Tymián 1g
Provázek

Pikantní pohanka

Pohanka 80g
Sůl špetka
Pepř špetka
Feferonka zelená 4g
Cibule 15g
Olivový olej ob. 10ml
Římský kmín 1g
Jarní cibulka 15g
Rukola 15g

Bylinková pasta

Hladkolistá petržel 10g
Koriandr 3g
Estragon 2g
Kopr 2g
Máta 1g
Olivový olej 30ml
Česnek 1g
Sůl špetka
Pepř špetka

Zdobení

Rukola na zdobení 8g
Olivový olej 5ml
Sůl špetka

Další jarní detox recepty

Pošírované krůtí prso s pikantní pohankou

Postup přípravy

 

Krůtí prso po vláknech našpikujeme klínky spařené zeleniny, svážeme provázkem a pošírujeme ve várce ze zeleninového vývaru s bylinkami. Podle velikosti masa cca 25-35 minut.

Na olivovém oleji zpěníme na malé kostičky nakrájenou cibuli a chilli. Necháme zchladnout a promícháme s uvařenou a vychladlou pohankou. Do pohanky vmícháme bylinkovou pastu (připravíme rozmixováním všech surovin - bylinky i se stonky), překrájenou rukolu, na kolečka jarní cibulku a vše dochutíme římským kmínem, solí a pepřem.

Pikantní pohanku podáváme v pokojové teplotě s horkým masem. Celý pokrm zdobíme rukolou ochucenou olivovým olejem a solí.

Dobrou chuť!