Luštěninové soté s řeckým jogurtem a lískovými oříšky

Suroviny na 1 porci

 

Cizrna 40g
Fazole 40g
Černá čočka 20g
Mangold 70g
Olivový olej 20ml
Mrkev 50g
Řapíkatý celer 50g
Česnek 8g
Koriandr 10g
Citrón 20g
Sůl špetka
Pepř špetka
Rajče 100g
Zeleninový vývar 100ml

Na ozdobení

Řecký jogurt 50ml
Sůl špetka
Olivový olej 20ml
Lískové oříšky 10g
Celozrnný chléb 30g
Řeřicha na ozdobu

Další jarní detox recepty

Luštěninové soté s řeckým jogurtem a lískovými oříšky

Postup přípravy

 

Na olivovém oleji opečeme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Poté přidáme nakrájený česnek a rajče. Vše podlijeme vývarem a krátce podusíme. Přidáme uvařené luštěniny a nakrájeny mangold. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a kůrou. Vše společně krátce podusíme, aby nám mangold změkl. Do odstaveného soté vmícháme nasekaný koriandr a listy nakrájeného řapíkatého celeru.

Celý pokrm doplníme řeckým jogurtem promíchaným s opečenými a nasekanými lískovými oříšky, olivovým olejem a solí.

Zdobíme řeřichou a pokrm doplníme o chléb.

Dobrou chuť!