Tonkatsu - japonské vepřové řízečky

Suroviny v hrubém stavu (KG/L) na 1 porci

 

Vepřová kotleta bez kosti 150g
Sůl špetka
Mouka 10g
Vejce 1 vejce stačí na 3 porce
Panko strouhanka 25g
Mléko 30ml
Fritovací olej 50ml

Zelný salát

Zelí bílé hlávkové 200g
Cukr krupice 2,5g
Sůl špetka
Rýžový ocet 1ml

Omáčka Tonkatsu

Rajčatový protlak 6g
Rýžové víno 1,2ml
Sójová omáčka 0,7ml
Worcestrová omáčka 1,2ml
Cukr 0,7g
Jablečná šťáva 1ml
Rýžový ocet 1ml
Hořčičné semínko 0,07g
Drcené nové koření 0,06g
Drcený hřebíček 0,06g
Česnek 0,4g
Sůl 0,1g

Další recepty autentické Asie

Tonkatsu - japonské vepřové řízečky

Pracovní postup

 

Naklepanou a osolenou vepřovo kotletu obalíme v mouce, směsi vejce a mléka a následně v panko strouhance. Obalený řízek smažíme ve středně rozehřátém oleji do zlatova. Usmažený řízek necháme na papírové utěrce okapat a poté ho nakrájíme na plátky.

Řízek podáváme s jemně nakrájeným zelím na nudličky, ochuceným cukrem, solí a rýžovým octem. Celé jídlo je doplněno o výraznou omáčku Tonkatsu.

Pracovní postup Tonkatsu

Všechny suroviny smícháme a důkladně promícháme (můžeme si pomoct tyčovým mixérem). Hotovou omáčkou přeléváme nakrájené řízky, nebo servírujeme zvlášť v mističce.

Dobrou chuť!