Ramen soba

Suroviny v hrubém stavu na 1 porci

 

Vývar vepřovo – kuřecí na 1l

Vepřové kosti 250g
Kuřecí skelety 125g
Kuřecí krky 125g
Mrkev 25g
Cibule 50g
Řapíkatý celer 25g

Sójová várka

Sójová omáčka světlá 40ml
Cukr 7g
Zázvor 3g
Česnek 3g
Vepřová krkovička 80ml
Vývar vepřovo-kuřecí 50ml

Doplňky

Soba nudle 70g
Sójové výhonky 12g
Mrkev 30g
Jarní cibulka 5g
Vejce 1ks
Hlíva ústřičná 30g
Feferonka červená 3g
Cibule červená 13g

Další recepty autentické Asie

Ramen soba

Pracovní postup

 

V hrnci smícháme sójovou omáčku, vývar, cukr, nakrájený zázvor a česnek. Tuto směs zahřejeme a do horké sójové várky přidáme podélně rozpůlenou, svázanou krkovici, kterou pošírujeme.

Do nahřátého talíře/misky skládáme komponenty – dle návodu uvařené nudle soba, nakrájenou a spařenou mrkev, sójové výhonky, nakrájenou a spařenou hlívu ústřičnou, nudličky červené cibule, na tenké plátky nakrájenou vepřovou krkovici a vařené vejce na hniličku. Všechny komponenty zalijeme horkým ochuceným vývarem a dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a červenou feferonkou.

Dobrou chuť!