Phat thai

Suroviny na 1 porci v hrubém stavu na 1 porci

 

Rýžové nudle široké 100g
Kuřecí prsa 100g
Vejce 1ks na 2 porce
Krevety 20g
Olej 10ml
Cukr 20g
Rybí omáčka 18ml
Omáčka tamarind 25ml
Voda 30ml
Limeta 1/4

Na dozdobení

Sójové výhonky 15g
Koriandr 7g
Limeta 1/4
Feferonka červená 4g
Arašídy 10g

Další recepty autentické Asie

Phat thai

Pracovní postup

 

Na omáčku pomalu zahřívejte v hrnci cukr, tamarindovou omáčku, vodu, dochuťte rybí omáčkou a limetovou šťávou.

V pánvi si rozehřejeme olej, na který vlijeme vajíčko. Vejce se začne smažit a během chvíle se na něm utvoří pěna. V tu chvíli vsypte do pánve na malé kousky nakrájené kuřecí maso, promíchejte a společně opékejte, přidejte krevety. Zalijte hotovou omáčkou, přidejte uvařené nudle a vše společně promíchejte.

Nudle servírujeme zdobené sójovými výhonky, koriandrem, feferonkou, limetkou a nasekanými a opraženými arašídy.

Dobrou chuť!