Nudlový salát s houbami shiitake

Suroviny v hrubém stavu (KG/L) na 1 porci

 

Rýžové nudle 125g
Shitake sušené 30g
Pak choi 125g
Okurka 95g
Mrkev 95g
Červená cibule 57g
Jarní cibulka 30g
Smažená cibule 50g

Dresink

Rybí omáčka 60ml
Med 35g
Rýžový ocet 35ml
Sójová omáčka světlá 60ml

Další recepty autentické Asie

Nudlový salát s houbami shiitake

Pracovní postup

 

Rýžové nudle uvaříme dle návodu. K nudlím přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou salátovou okurku, pakchoi, mrkev, uvařené a nakrájené shiitake, jarní cibulku a 2/3 smažené cibulky.

Vše dochutíme směsí rybí omáčky, medu rýžového octu a světlé sójové omáčky.

Hotový salát na závěr posypeme zbytkem usmažené cibulky.

Dobrou chuť!