Kuřecí kari rice

Suroviny v hrubém stavu (KG/L) na 1 porci

 

Kari koření 4g
Kuřecí prsa 120g
Cibule 100g
Brambory 100g
Mrkev 60g
Olej 10ml
Kuřecí vývar 200ml
Sůl špetka
Jarní cibulka 7g
Lepkavá rýžová mouka 10g
Zázvor 5g
Feferonka červená 2g
Med 7g
Bílá rýže 120g

Další recepty autentické Asie

Kuřecí kari rice

Pracovní postup

 

Zeleninu nakrájíme na 1cm velké kousky, maso asi na 2cm velké kousky. Do rozpáleného hrnce s olejem přidáme postupně zeleninu a maso. Opečeme a až bude ze 2/3 vše hotové přidáme koření, zázvor a feferonku červenou, vše společně ještě zarestujeme. Poté podlijeme vývarem. Jakmile je maso a zelenina téměř uvařená, zahustíme rozmíchanou lepkavou rýžovou moukou ve vodě, dochutíme případně solí, dosladíme medem a dokončíme na mírném ohni. Hotové kari servírujeme s uvařenou rýži a sypeme jarní cibulkou.

Dobrou chuť!