Kimcchi

Suroviny v hrubém stavu (KG/L) na 1 porci

 

Čínské zelí 1kg
Hrubá mořská sůl 27g
Ředkev bílá 90g
Jarní cibulka 30g
Rybí omáčka 20ml
Chilli mouka 35g
Jablko 60g
Zázvor 30g
Česnek 17g
Lepkavá rýžová mouka 12g
Voda 120ml
Cibule 30g

Další recepty autentické Asie

Kimcchi

Pracovní postup

 

Očištěné čínské zelí nakrájíme na větší kousky a prosolíme hrubou mořskou solí. Promačkáme a necháme odležet cca 2-3 hodiny. V průběhu několikrát zelí promačkáme. Poté zelí 3x omyjeme a necháme důkladně odkapat.

Očištěné jablko, cibuli, zázvor a česnek zvlášť rozmixujeme.

Očištěnou ředkev nakrájíme na malé nudličky, jarní cibulku na proužky.

Do hrnce přidáme vodu a lepkavou rýžovou mouku a na mírném ohni mícháme, dokud nám nevznikne hustá hmota. Poté odstavíme z ohně, vmícháme chilli mouku a necháme 15 minut odležet. Následně přidáme nakrájenou ředkev, jarní cibulku, rozmixovanou směs a důkladně promícháme. Směs smícháme se zelím tak, aby nám vzniklo krásně červené Kimchi.

Přendáme do uzavíratelné nádoby a necháme 1 den při pokojové teplotě fermentovat. Následně skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!